اليوم بقدم لكم : الخبز الشااااااامي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]من 2 الى 2 ونصف كوب دقيق
ربع ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة خميرة
ملعقة صغيرة سكر
كوب ماء
*******************************
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضع الخميرة والسكر فى الماء ونقلبهم
نقلب كوب ونصف من الدقيق مع الملح ونعمل فحره فى المنتصف ثم نضع خليط الخميره
نلخلطهم مع بعض ونلت العجين جيدا على الاقل خمس دقائق
ثم نضيف الدقيق المتبقى شوية شوية لغاية ما يتكون عجينه لينة لا تلتصق باليد
نتركها تخمر
نقسمها الى كور متساويه على حسب الحجم اللى تبغيه ونغطيها بفوطة مبلولة لكى لا تنشف
نوقد الفرن على اعلى درجه ونضع صاج خبز فى الرف العلوى
نفردها على الدقيق وتكون سمكها معقول لا هى سميكه
ولاهى رفيعة جدا لكى لا ينشف منك ويعطيك النتيجة المطلوبة
نضعها على مناديل المطبخ ثم نضع منديل مطبخ فوقها ثم رغيف أخر ثم منديل وهكذا الى تنتهى الكمية ( وممكن ترصيها على فوطة نظيفه جنب بعض ونغطيهم الى ان تنتهى الكمية
نبدأ الخبز بأول رغيف فردناه وممكن تخبزى اكثر من رغيف حسب حجم الصاج اللى عندك
ولما يبرد ضعيه فى كيس وضعيه فى الفريزر لحين الاستخدام او استخدميه فى نفس اليوم
وممكن تتركيه يحمر ويبقى عندك احسن خبز شامى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]والطعم جناااااااااااااااااااااااااان""""